Úticél
Érkezés
Távozás
The TorenHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 280 €-tól
Golden TulipHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 119 €-tól

Amszterdam nevezetességei

Nevezetességek Amszterdamban


Dam tér és a Királyi Palota

A Dam tér Amszterdam főtere, melyet már a kezdetektől a legfőbb csomópontként tartanak számon. A téren található a Királyi Palota, ami a város egyik gyöngyszeme. Klasszikus holland stílusban épült 1648 és 1655 között, Jacob van Campen tervei alapján. A palota a régi tűzpusztította városháza helyére, majdnem 14000 cölöpre épült. Ez a mennyiségű cölöp gondoskodik arról, hogy ne süllyedjen meg a mocsaras talajon.

>Dam tér és a Királyi PalotaMúzeumok

Számos múzeum várja a látogatókat Amszerdamban. Többek között az Anne Frank Ház, az Amszerdami Történelmi Múzeum, a Van Gogh Múzeum vagy a Madame Tussauds Múzeum.

Az Anne Frank Ház az a ház, amelyben a második világháború alatt írt naplójáról elhíresült zsidó lány, Anne Frank rejtőzködött két évig családjával együtt. A házban napjainkban múzeum működik, amely elsősorban Anne Frank életét mutatja be, kiemelten azt az időszakot, amikor itt bujkált a megszálló németek elől. 

Anne Frank Ház

Madame Tussaud Panoptikuma Amszertdamban is megtalálható, itt találkozhatunk számos híresség (sportolók, zenészek, színészek, a királyi család tagjai, stb.) élethű viaszmásával.Vörös lámpás negyed

Több mint ötszáz éve szolgálja a helybeliek és az idelátogató turisták személyes igényeit és vágyait. A negyed elbűvölősége és vonzereje nemcsak a piros lámpák fényében, hanem a csatornák menti furcsa szögben dőlő házak, a vízbe hajló fák, a hívogató kávézók látványában is van.

Vörös lámpás negyed

 

Piacok


Albert Cuyp piac

Európa egyik leghíresebb és legforgalmasabb szabadtéri piaca. Évente látogtók ezreit vonzza a több mint 300 itt található standdal. A friss zöldségektől kezdve a ruhákon át a legelkésztőbb dolgokig mindent megtalálható itt.
 

Albert Cuyp piac


Waterloop téri piac

Ez a piac kifejezetten a turistáknak szól, kisebb, mint az Albert Cuyp piac.Rembrandt Ház (Rembrandt Huis)

A híres holland festő lakóháza. A ház egy utcányira a Waterloo téri piactól. Múzeumként üzemel, mely a festő életét mutatja be. 

Rembrandt Ház (Rembrandt Huis)Öreg templom

Az Oude Kerk egy 1250-ben épült templom, amely Amszterdam legidősebb emlékműve, egyik legrégebbi épülete.

Öreg templom

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2021. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel